Världsdiabetesdagen

Den 14 november varje år infaller den internationella diabetesdagen, världsdiabetesdagen. Det är en dag för att uppmärksamma diabetes och alla de människor som lever med sjukdomen. Världsdiabetesdagen startades av International Diabetes Federation (IDF) och världshälsoorganisationen WHO 1991. Att det är just den 14 november som tillängnas beror på att Frederick Banting, en av upptäckarna av insulin, föddes den 14 november 1891.

Varje år den 14 november uppmärksammar olika organisationer och företag dagen och vi på Diabetes Wellness Sverige är en av dem. På olika sätt arbetar vi för att informera om diabetes och sprida kunskap. Även våra systerorganisationer uppmärksammar dagen på olika sätt i USA, Frankrike, Finland och England. 

Diabetes Wellness Sverige har stora ambitioner att framöver sprida våra event till olika platser runt om i landet så att fler har möjlighet att stödja kampen mot diabetes med oss. På vår eventsida hittar du uppdaterad information om nya event och om hur vi uppmärksammar världsdiabetesdagen. 

Läs mer om att vara volontär för Diabetes Wellness.

Hur vill du engagera dig?

Känner du ett behov av att engagera dig, sprida kunskap och uppmärksamma diabetes? Då har du kommit rätt. Klicka här för att läsa mer om hur du kan hjälpa till i kampen mot diabetes.

Kontakta oss 

Starta insamling

Vill du bidra till en förändring? Ett bra sätt att göra det på är att starta en egen insamling. Genom att starta sin egen insamling kan man få ihop en större summa att ge till forskningen och på så sätt göra skillnad. Många väljer att utmana sig själva eller varför inte en kompis?

Läs mer