Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Vanliga frågor

Ni skickar fortfarande brev till min gamla adress?

SVAR: Om du har en ny adress ber vi dig vänligen meddela oss så vi kan uppdatera dina adressuppgifter. Observera att det av produktionstekniska skäl kan ta ett tag innan adressändringen träder i kraft.


Var har ni fått min adress ifrån? 

SVAR: Vi får adresser från återförsäljare av adressregister som SPAR och Eniro med flera. Det framgår på brevet vilken adresskälla det är. Om du inte vill ha denna typ av information så rekommenderar vi dig att ringa Nix Adresserat på telefon 020-55 70 00 och be dem spärra din adress för försäljning.


Ni skickar dubbletter till mig, varför?

SVAR: Tyvärr händer det att vi får dubbletter i vårt system. Vi ber i förväg om ursäkt för det, men så småningom kommer du endast att få ett brev från oss. Det spelar ingen roll vilket inbetalningskort du använder, det som blir över går bra att slänga. Du behöver inte skicka tillbaka dubbletterna till oss. 


Varför skickar ni presenter till mig?

SVAR: Vi testar kontinuerligt vad som fungerar bäst och det visar sig att om vi inte skickar med en gåva/present så samlar vi in mindre pengar.


Jag har skickat brev i retur, men ändå fortsätter de att komma. Varför?

SVAR: All returpost sorteras för hand vilket innebär att det finns en risk att brev missas på grund av den mänskliga faktorn. Vi ber er kontakta oss om så är fallet så vi kan åtgärda det.

 

Varför skickar ni ut brev?

SVAR: Stiftelsen har som ändamål att informera allmänheten om diabetes för att öka kunskap om sjukdomen och samla in pengar. Önskar du bli borttagen ber vi dig kontakta oss på 08-511 612 00 så ordnar vi det.


Hur kan ni veta att jag har diabetes?

SVAR: Vi har igen information om någon har diabetes eller inte.


Jag ringde in förra månaden och ville bli struken, men nu kom det ett brev till, varför?

SVAR: På grund av lång framförhållning och produktionstid kan det tyvärr komma 1-2 brev efter att man begärt avslut, vilket vi beklagar.


Jag är med i postkodlotteriet, det hjälper väl er också?

SVAR: Nej, vi är inte med i postkodlotteriets utdelningar och gynnas inte av de gåvor som ges till organisationen.
 

Vanligafragor