Världsdiabetesdagen | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Världsdiabetesdagen

Den 14 november varje år infaller den internationella diabetesdagen, världsdiabetesdagen. Det är en dag för att uppmärksamma diabetes och alla de människor som lever med sjukdomen. Världsdiabetesdagen startades av International Diabetes Federation (IDF) och världshälsoorganisationen WHO 1991. Att det är just den 14 november som tillängnas beror på att Frederick Banting, en av upptäckarna av insulin, föddes den 14 november 1891.

Varje år den 14 november uppmärksammar olika organisationer och företag dagen och vi på Diabetes Wellness Sverige är en av dem. På olika sätt arbetar vi för att informera om diabetes och sprida kunskap. Även våra systerorganisationer uppmärksammar dagen på olika sätt i USA, Frankrike, Finland och England. 

Diabetes Wellness Sverige har stora ambitioner att framöver sprida våra event till olika platser runt om i landet så att fler har möjlighet att stödja kampen mot diabetes med oss. På vår eventsida hittar du uppdaterad information om nya event och om hur vi uppmärksammar världsdiabetesdagen. 

Läs mer om att vara volontär för Diabetes Wellness.

×

Share this