Zucchini lasagne | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Zucchini lasagne

Zucchini lasagne

En riktig italiensk klassiker fast på ett lite oklassiskt sätt. När du varvar ostsås, mustig köttfärsröra och zucchini blir lasagnen så god att ingen saknar de traditionella pastaplatorna.

Publicerade: aug 14, 2019
Dela med sig:

Ingredienser: 

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g nötfärs eller annan valfri färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 msk vatten

    Ostsåsen
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g riven ost, spara hälften till toppen
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och mald svartpeppar

    Zucchiniplattor
  • 2 zucchini

Gör såhär:

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med färsen i olja. Tillsätt örtkryddor. Häll i vatten och tomatpuré. Låt puttra 5–10 minuter. Salta och peppra efter smak.

  2. Häll vispgrädde, ost och vitlök i en kastrull. Koka upp. Sänk värmen och sjud under omrörning fem minuter. Salta och peppra efter smak.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hyvla zucchinin tunt med en osthyvel och lägg zucchiniskivorna i en ugnsform med höga kanter så att botten täcks. Varva ostsås, köttfärs och zucchini. Avsluta med sås och toppa med riven ost.

  4. Ställ in i ugnen 20 minuter eller tills osten fått färg.

Receptet är taget från Dietdoctor. 

Dela med sig:
×

Share this