Viltfärsbiffar med stomp

Viltfärsbiffar- färgstark rätt med mycket smak!
1 person - 520 kcal
Du behöver:
250 g vilt- el nötfärs
1 äggula
½ dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk torkad timjan
4 mortlade enbär
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör till stekning
Stomp
250 g rotselleri
150 g potatis, mjölig sort
½ dl mjölk
1 msk smör
Sås
1 dl vatten
½ dl matlagningsgrädde
1 msk messmör
2 krm timjan
1 msk maizena mörk redning
Servering
150 g blomkål el fioretto (blomkål på stjälk)
Gör så här
1. Koka selleri och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med mjölk och smör. Salta och peppra.
2. Blanda ingredienserna till färsbiffarna. Forma 6 små biffar. Stek på medelvärme i smör i stekpanna tills de är genomstekta.
3. Häll vattnet i pannan och vispa runt. Tillsätt grädde, messmör och timjan. Smaka av med salt och peppar. Red ev med maizena. Servera biffarna med sås, stomp och kokt blomkål.
Receptet är taget från hemmet.se
Foto: Eva Hildén Smith