Viltfärsbiffar med stomp | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Viltfärsbiffar med stomp

Viltfärsbiffar med stomp

Viltfärsbiffar- färgstark rätt med mycket smak! 

Publicerat: 27 nov 2018
Dela:

1 person - 520 kcal

Du behöver: 

250 g vilt- el nötfärs

1 äggula

½ dl matlagningsgrädde

2 tsk fransk senap

1 tsk torkad timjan

4 mortlade enbär

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk smör till stekning

Stomp

250 g rotselleri

150 g potatis, mjölig sort

½ dl mjölk

1 msk smör

Sås

1 dl vatten

½ dl matlagningsgrädde

1 msk messmör

2 krm timjan

1 msk maizena mörk redning

Servering

150 g blomkål el fioretto (blomkål på stjälk)

 

Gör så här

1. Koka selleri och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med mjölk och smör. Salta och peppra.

2. Blanda ingredienserna till färsbiffarna. Forma 6 små biffar. Stek på medelvärme i smör i stekpanna tills de är genomstekta.

3. Häll vattnet i pannan och vispa runt. Tillsätt grädde, messmör och timjan. Smaka av med salt och peppar. Red ev med maizena. Servera biffarna med sås, stomp och kokt blomkål.

 

Receptet är taget från hemmet.se

Foto: Eva Hildén Smith

Dela med sig:
×

Share this