Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Världsdiabetesdagen 2017

Världsdiabetesdagen 2017

I dag den 14:e november är det världsdiabetesdagen. Det är en dag för att uppmärksamma diabetes och alla de människor som lever med sjukdomen. Världsdiabetesdagen startades av International Diabetes Federation (IDF) och världshälsoorganisationen WHO 1991. Att det är just den 14 november som tillängnas beror på att Frederick Banting, en av upptäckarna av insulin, föddes den 14 november 1891.

Publicerade: nov 14, 2017
Dela med sig:

I år uppmärksammar vi diabetes bland annat genom en global kampanj tillsammans med våra systerorganisationer i England och Finland. I kampanjen ser vi forskare som erhållit forskningsanslag av oss på bild med en tröja där det står ”I Love Research”. Både Diabetes Wellness Sverige och Diabetes Research & Wellness Foundation, vår systerorganisation i England, publicerar dessa bilder i våra sociala medier under hashtag #WDD #researchmatters #weloveresearch #DRWFDiabetes #diabetes #Stayingwelluntilacureisfound #diabeteswellness. Eftersom Diabetes är en global sjukdom känns det viktigt att vi också får en global spridning i uppmärksammandet av Diabetes.

Utöver den digitala kampanjen kommer också nio apotek i Sverige erbjuda gratis blodsockertest. Det är andra året i rad som Diabetes Wellness Sverige i samarbete med Apoteket erbjuder kostnadsfritt blodsockertest för att se om du har diabetes eller är i riskzonen. Mer information om det hittar du här.

Våra kollegor i Finland kommer dessutom dela ut gratis diabeteshalsnand i Tusby under världsdiabetesdagen.

Dela med sig: