Ugnsbakad lax med broccoli, blomkål, citron, tomatsallad och majonnäs | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Ugnsbakad lax med broccoli, blomkål, citron, tomatsallad och majonnäs

Ugnsbakad lax med broccoli, blomkål, citron, tomatsallad och majonnäs

Lax bakad i ugn är en storfavorit hos både stora och små! Här kommer ett smarrigt recept från boken ”Sockerbomben 3.0” skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du beställa här

Publicerat: 19 jul 2018
Dela:

Ugnsbakad lax med broccoli, blomkål, citron, tomatsallad och majonnäs

 (1 portion)

  • Portionsbit lax, cirka 150 g
  • (ev hackad dill)
  • Olivolja
  • Salt, peppar
  • Broccoli i buketter, cirka 2 dl
  • Blomkål i buketter, cirka 2 dl
  • 1 citron
  • Färska tomater, 2 små eller 4 körsbärstomater
  • Grönsallad, 1-2 nävar
  • Majonnäs, 1-2 msk

Gör så här:

  1. Lägg portionsbit(ar) av lax i en ugnsplåt och häll över cirka 3 msk olivolja, salta och peppra. Om du vill kan du strö hackad dill över.
  2.  Baka i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 13 minuter.
  3. Koka upp en stor kastrull med rikligt med vatten och tillsätt 2 msk havssalt. Lägg broccoli och blomkål i det kokande vattnet och låt koka på svag värme i cirka 4 minuter. Häll grönsakerna i ett durkslag och lägg sedan på ett serveringsfat, tillsätt antingen smör eller olivolja.
  4. Servera laxen med citronklyftor, de kokta grönsakerna, tomatsallad och majonnäs.

Läs mer om Bitten Jonsson här

Fruktos förändrar gener som kan leda till ett flertal sjukdomar som bland annat diabetes. Med en kost rik på omega 3-fettsyror kan den negativa processen vända. Läs mer om hur socker påverkar oss här.

Dela med sig:
×

Share this