Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Tonfiskpasta

Tonfiskpasta

Tillaga en god och lättlagad pasta med tonfisk från Kristina Anderssons kokbok för diabetiker. 

Publicerade: jan 12, 2018
Dela med sig:

4 portioner
150 g pasta, t.ex. spagetti
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 tomater
20 gröna oliver
2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g)
½ tsk salt
1-2 krm grovmald svartpeppar
4 msk riven parmesanost
grönsallat

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisningar.
Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs de båda löksorterna i olivoljan i en stekpanna några minuter.
Skölj och tärna tomaterna. Skiva oliverna. Vänd ner tomater och oliver i pannan.
Låt tonfisk och pasta rinna av. Spara ca 1 dl av pastans kokvatten. Vänd ner tonfisk och pasta i pannan. Häll över vattnet och låt allt puttra någon minut. Krydda med salt och peppar och strö över osten.

Servera direkt ur pannan med strimlad sallat till.

 

Receptet är taget från ”Diabeteskokboken - fakta och recept för veckans alla måltider."  från Massolit förlag www.massolit.se

Dela med sig: