Tomatsoppa med zucchini och chimichanga med vegofärs | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Tomatsoppa med zucchini och chimichanga med vegofärs

Tomatsoppa med zucchini och chimichanga med vegofärs

I dag är det den nationella vegetariska dagen! Varför ska man äta vegetariskt? Det finns många olika skäl till varför det är bra. Både för din hälsa och för miljön. En del gör det av etiska skäl. Och många för att det är gott och för att det ger chansen att testa nya smaker! Här kommer två härliga recept. 

Publicerade: jan 30, 2019
Dela med sig:

Förrätt

Tomatsoppa med zucchini:

Med färdig soppa från Kelda har du snabbt en varm rätt som du kan variera med olika tillbehör, den här goda röran med zucchini till exempel. Servera gärna med krutonger på toppen också.

4 portioner

Ingredienser

  • 10 dl Kelda Mild tomatsoppa
  • 400 g zucchini
  • 2 pressad vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla Svenskt Smör
  • 500 g KESO cottage cheese
  • salt och peppar

Gör så här: 

  • Tärna zucchini och fräs den och vitlöken i smör 1-2 min. Låt svalna och blanda med cottage cheese. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp soppan under omrörning i en kastrull. Häll upp i tallrikar och toppa med röran.

 Receptet är taget från arla.se

Huvudrätt

Chimichanga med vegofärs

4 portioner

Ingredienser

  •  200 g vegofärs
  •  1 msk neutral olja
  •  1 gul lök, finhackad
  •  300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  •  1 påse tacokrydda
  •  1 dl vatten
  •  4 stora wrap tortilla
  •  1 dl neutral olja, till stekning
  •  sallad, till servering

 Tomat- och avokadosalsa: 

  •  250 g körsbärstomater, tärnade
  •  1 stor avokado, tärnad
  •  0.5 liten rödlök, finhackad
  •  1 lime, pressad saft
  •  1 kruka koriander eller persilja, hackad
  •  2 tsk olivolja
  •  0.5 tsk flingsalt

Gör så här: 

  • Hetta upp olja i en stekpanna och stek vegofärs, lök och blomkålsris under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt vattnet puttra in.
  • Lägg fyllningen i mitten av ett tortillabröd och vik ihop som ett litet paket. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg paketet med skarven nedåt i pannan. Stek runt om till fin, krispig yta.
  • Vänd ihop alla ingredienser till tomatsalsan. Servera chimichangan med sallad och salsan.

 

Receptet är taget från coop.se

Dela med sig: