Tandooristekt lax med krämig gurksallad

Bjud på tandoorilax med haricots verts och en fräsch gurksallad. Salladen svänger du enkelt ihop med gurka i tärningar som blandas med gräddfil som får fin smak från ingefära. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
- 4 port ris
- 1 gurka
- 1 msk riven ingefära
- 2 dl gräddfil
- salt
- peppar
- 1/2 cosmopolitansallad
- 150 g haricots verts
- 2 msk olivolja
- 4 port lax
- 2 msk tandoorikrydda
Gör så här
Tina laxen om fryst används.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär halva gurkan i små tärningar. Skala och riv ingefäran och blanda den med gräddfil och gurka. Smaka av med salt och peppar.
Skär salladen i bitar.
Stek bönorna i hälften av olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.
Krydda laxen med tandoorikrydda och stek sedan i resten av olivoljan i stekpannan, ca 2 minuter på varje sida.
Starta timer
Servera laxen med bönor, sallad, gurksallad och resten av gurkan.
Receptet är taget från ICA.se