Tandooristekt lax med krämig gurksallad | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Tandooristekt lax med krämig gurksallad

Tandooristekt lax med krämig gurksallad

Bjud på tandoorilax med haricots verts och en fräsch gurksallad. Salladen svänger du enkelt ihop med gurka i tärningar som blandas med gräddfil som får fin smak från ingefära. Smaklig måltid!

Publicerade: dec 06, 2018
Dela med sig:

Ingredienser

4 portioner 

  • 4 port ris
  • 1 gurka
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk olivolja
  • 4 port lax
  • 2 msk tandoorikrydda

 

Gör så här

Tina laxen om fryst används.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skär halva gurkan i små tärningar. Skala och riv ingefäran och blanda den med gräddfil och gurka. Smaka av med salt och peppar.

Skär salladen i bitar.

Stek bönorna i hälften av olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.

Krydda laxen med tandoorikrydda och stek sedan i resten av olivoljan i stekpannan, ca 2 minuter på varje sida.

Starta timer

Servera laxen med bönor, sallad, gurksallad och resten av gurkan.

Receptet är taget från ICA.se

Dela med sig: