Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör

Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör

En fräsch och god rätt med saftig torsk och krispig gurka och rädisor. Tips! Om du köper fryst torsk, tina den gärna i kylen över natten.

Publicerade: aug 21, 2019
Dela med sig:

Ingredienser:

Torskrygg

  • 600 g Torskrygg Fryst
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 0.5 msk Olivolja
  • 0.5 msk Mat & Bak Smör

Rotselleri

  • 800 g Rotselleri
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 0.5 msk Olivolja

Topping

  • 0.5 st Gurka
  • 125 g Rädisor
  • 0.5 st krukor Gräslök - färsk
  • 0.5 st Citron
  • 2 tsk Olivolja

Brynt smör

  • 75 g Mat & Bak Smör

Gör såhär:

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rotselleri: Skär bort skalet runt om rotsellerin. Skär rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela varje skiva på hälften.
3. Lägg rotselleribitarna i en ugnsfast form och salta och peppra efter smak. Ringla över olivolja och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
4. Torskrygg: Salta och peppra torskbitarna och låt dem ligga i rumstemperatur i ca 10 min.
5. Topping: Skölj grönsakerna. Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skiva rädisorna och finhacka gräslöken.
6. Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
7. Torskrygg: Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torskbitarna på medelhög värme ca 2-3 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt fisken bli klar i pannan.
8. Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull.

Ta ut rotsellerin ur ugnen. Placera torskbitarna på rotsellerin och ringla över det brynta smöret. Placera ut gurktoppingen runt om fisken. Klart att servera.

 

Receptet är taget från Mathem

Dela med sig:
×

Share this