Snabb pestopasta med sparris och lax | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Snabb pestopasta med sparris och lax

Snabb pestopasta med sparris och lax

Tillaga en utsökt pestopasta med sparris och lax från dietisten och journalisten Kajsa Asp Jonson's inspirationsbok för ett hållbart hälsosamt liv.

Publicerat: 20 okt 2017
Dela:

3-4 portioner

ca 150 gram pasta (fullkornspasta, bönpasta eller vanlig pasta)
ca 300 gram varmrökt lax
1 bukett färsk grön sparris
½ msk olivolja
1-2 msk pesto
svartpeppar från kvarn
en näve ruccola eller andra gröna blad

Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
Skölj sparrisen och bryt av nedersta delen. Skär stjälkarna lite snett, i 3-4 cm långa bitar. Fräs dem i oljan.
Häll av kokvattnet från pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner peston så den fördelas jämnt. Lägg upp pasta och salladsblad på tallrikarna och fördela sparris och lax överst. Servera genast, kanske tillsammans med ett glas vitt vin eller rosé.

Fet fisk som lax, sill och makrill är rik på D-vitamin  och omega 3 som båda är viktiga för att vi ska hålla oss friska och pigga, för kroppens läkningsprocesser och för hjärt-kärlhälsan.

 

Receptet är hämtat ur boken Hjärna. Hjärta. Mage. För hållbar hälsa och ett skönare liv, skriven av Kajsa Asp Jonson, dietist och journalist. 

Boken är en inspirationsbok för ett hållbart hälsosamt liv och en beskrivning av hur alla delar hänger ihop och påverkar hälsan – matvanorna, tarmbakterierna, fysisk aktivitet, stress, mindfulness och sömn.

Läs mer om boken och om hur du kan beställa den här.

Dela med sig:
×

Share this