Snabb fiskgryta | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Snabb fiskgryta

Snabb fiskgryta

En härlig gryta med goda tillbehör från Karolina Jansons kokbok "Hjälpredan för typ 1-diabetes". En hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn och unga med typ 1-diabetes. Fylld med matglädje, råd och tips. Allt för en enklare vardag. Beställ ”Hjälpredan” här

Publicerat: 01 jun 2018
Dela:

Snabb fiskgryta

4 portioner

1 g kolhydrater/100 g

102 kcal/100 g

  • 1 stor morot, smått tärnad
  • 1 paprika, tärnad
  • ½ zucchini, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk raps – eller olivolja
  • 1 förpackning finkrossade tomater, ca 400 g
  • 3 dl vatten + 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 påse frysta laxtärningar, 300 g
  • 2 tsk torkade blandade örter
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar efter smak
  • 1 burk skalade räkor i lag, 460 g, 220 g räkor utan lag

 

Vitlöksmajonnäs

1 g kolhydrat/100 g

  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • ¼ krm salt

Till servering

  • 4 portioner bulgur, 23 g kolhydrater/100 g eller matkorn, matvete, eller andra gryn (ungefär samma kolhydratinnehåll som bulgur)
  • 150 g gröna bönor, lätt förvällda 4 g kolhydrater/100 g

Gör så här:

  1.  Börja med att tillaga grynen enligt förpackningen.
  2. Rör ihop majonnäsen med vitlök och salt. Låt den vila medan du gör grytan.
  3. Fräs morot, paprika, zucchini och vitlök i oljan i en stor gryta utan att det tar färg.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda 5 minuter.
  5. Lägg i laxtärningarna och låt det sjuda ytterligare 3 minuter.
  6. Smaka av med torkade örter, salt och peppar.
  7. Häll av lagen och lägg i räkorna precis före servering.
  8. Bjud gryn, vitlöksmajonnäs och gröna bönor till.

Tips!

  • Grovt bröd smakar bra till.
  • Saffran är gott i majonnäsen tillsammans med eller utan vitlök.

 

Läs vår intervju med Karolina Janson här

Dela med sig:
×

Share this