Smarrig filodegspaj!

Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här
Filodegspaj
3 portioner
40 g filodegsark
400 g kassler
200 g broccoli
4 ägg
150 g keso
40 g riven ost (10 % fett)
Salt och peppar
ev chili eller valfri färsk ört
2 tomater
Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut dubbla lager filodeg och en pajform. Pensla kanterna med lite olja. Skär kassler och broccoli i bitar, lägg i pajformen. Blanda ägg, keso, ost, salt, peppar och valfri ört och häll över formen. Skiva tomater att lägga på toppen. Grädda i 20-30 minuter tills fyllningen har stannat. Servera gärna med extra grönsaker.
Receptet är hämtat från kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes”.
Foto: Bianca Brandon-Cox