Sebastians korv stroganoff | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Sebastians korv stroganoff

Sebastians korv stroganoff

Vem sa att det här bara var barnens favorit? Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

Publicerat: 15 aug 2018
Dela:

4 portioner

  • En ring falukorv av god kvalitet
  • 100-150 g smör
  • 3 dl crème fraiche
  • 2-3 dl dijonsenap
  • 1-2 msk rödvinsvinäger
  • Salt och svartpeppar

 

Ta av eventuellt skinn på korven och dela den i mindre bitar.

Bryn korven i stekpannan med rejält med smör.

Blanda crème fraiche och senap.

Smaka av med vinäger, rör i lite i taget.

Blanda ner senapsröran med korven i pannan och låt putta i 5-10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

 

Tips!

Alternativ: Du kan också göra hela rätten i en form i ugnen (180-200 grader). Låt då korvbitarna brynas med smöret först i 15-20 minuter, ta sedan ut formen och blanda ner senapsröran, salt och peppar och sätt in i formen i ytterligare 5 minuter.

 

Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.

Läs även Så farligt är socker.

Dela med sig:
×

Share this