Sebastians korv stroganoff

Vem sa att det här bara var barnens favorit? Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.
4 portioner
- En ring falukorv av god kvalitet
- 100-150 g smör
- 3 dl crème fraiche
- 2-3 dl dijonsenap
- 1-2 msk rödvinsvinäger
- Salt och svartpeppar
Ta av eventuellt skinn på korven och dela den i mindre bitar.
Bryn korven i stekpannan med rejält med smör.
Blanda crème fraiche och senap.
Smaka av med vinäger, rör i lite i taget.
Blanda ner senapsröran med korven i pannan och låt putta i 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Tips!
Alternativ: Du kan också göra hela rätten i en form i ugnen (180-200 grader). Låt då korvbitarna brynas med smöret först i 15-20 minuter, ta sedan ut formen och blanda ner senapsröran, salt och peppar och sätt in i formen i ytterligare 5 minuter.
Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.
Läs även Så farligt är socker.