Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Sallad Niçoise

Sallad Niçoise

Klassiker från Medelhavet som enkelt förgyller en sommarkväll! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

Publicerade: aug 02, 2018
Dela med sig:

4 portioner

1 burk tonfisk i olivolja (eller vatten)

1 lök, skivad

4-5 mogna tomater i klyftor

1 salladshuvud

1 näve haricots verts, lätt kokta

Salladsdressing (se ingredienser nedan)

4 hårdkokta ägg i klyftor

1 liten burk sardeller, ca 50 g

10-15 svarta oliver

 

Cranks franska salladsdressing

5-6 dl

4 ½ dl olivolja

2 citroner, saften

4 msk vinäger

2 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk dijonsenap

Häll alla ingredienser i en matberedare eller i en hög bunke och mixa ett par sekunder tills allt blandats.

 

Sallad Niçoise

Lägg tonfisk i botten av en stor skål.

Fortsätt med lök, tomater, sallad och haricots verts, lite varvat.

Häll över salladsdressingen och rör runt.

Garnera med äggklyftor, sardeller och oliver.

 

Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.

Läs även Så farligt är socker.

 

Dela med sig: