Saftiga kycklingspett med mangosalsa

Det är roligt att servera mat på spett, dessutom går det fort att laga. En pigg mangosalsa passar fint till.
Ingredienser
2 portioner
300 gram kycklingfilé
2 stjälkar citrongräs
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1/2 dl japansk soja
ev. 2 msk maltwhisky
Mangosalsa:
1/2 färsk mango eller 1 dl tärnad
fryst mango
1/2 rödlök
1 tsk finhackad chili
1 lime
1 msk olja
2 msk hackad koriander
salt
peppar
Sallad:
1/2 stånd romansallad
1/2 påse rucolasallad
1 äpple
1 gurka
5–6 cocktailtomater
1 tsk limesaft
Gör såhär:
1. Skär kycklingen i kuber. Banka och strimla citrongräset. Finhacka vitlök och chili. Blanda ihop en marinad av soja, vitlök, chili och citrongräs. När du är viktstabil kan du tillsätta whisky för en lite rökig känsla. Låt kycklingen ligga och dra i kylen i minst 30 minuter.
2. Tärna mango och finhacka rödlök och chili. Blanda med rivet skal och saft från limen, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda en sallad av rivna romansalladsblad, rucola, tärnat äpple, skivad gurka, cocktailtomater och limesaft.
4. Torka av kycklingbitarna, trä upp dem på blötlagda träspett och grilla. Du kan också göra dem klara i ugn i 200 grader i ca 20 minuter.
Receptet är taget från itrim.se