Rotfruktsplättar med fetaost | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Rotfruktsplättar med fetaost

Rotfruktsplättar med fetaost

Laga lakto-ovo-vegetarisk husmanskost! Dessa smarriga vegoplättar med rotfrukter smaksätts med fetaost. Servera plättarna tillsammans med rårörda lingon och strimlad rödkål.

Publicerat: 12 okt 2018
Dela:

Portioner: 4 

Du behöver:                    

Rotfruktsplättar

  • 1/3 sats färdig stomp av rotfrukter (se länk i text)

  • 3 ägg

  • 2 dl fint rågmjöl eller vetemjöl

  • 150 g fetaost

  • 2 msk hackad persilja

  • 1/2 tsk salt

  • peppar

  • smör till stekning

Rödkålssallad

  • 200 g rödkål

  • 1 msk vinäger

  • 2 msk olivolja

Till servering

  • 1 1/2 dl rårörda lingon (vill du göra egna se länk i text)

Gör så här:

1. Plättar: Blanda Rotfruktsstomp, ägg, mjöl, smulad fetaost, persilja, salt och peppar.'

2. Värm en stekpanna med smör, klicka ner smeten och stek plättarna tills de är gyllene på båda sidor.

3.Sallad: Skiva kålen tunt. Blanda kålen med olja, vinäger, salt och peppar.

4.Till servering: Toppa plättarna med Rårörda lingon och kålsallad.

 

Detta är ett recept från ICA Buffé nr 10, 2018.

Dela med sig:
×

Share this