Rosmarinstekt fläskfilé med rostad blomkål

Stekt fläskfilé, matvetesallad med rostad blomkål och örtig dressing. Servera som lyxig vardagsmat eller om du vill ha något snabblagat till helgen.
Du behöver:
4 portioner
Fläskfilé:
-
600 g fläskfilé
-
1 knippe färsk rosmarin
-
2 klyftor vitlök
-
salt och peppar
-
olivolja och smör, till stekning
Rostad blomkål:
-
600 g blomkål
-
200 g kokt matvete
-
0,5 purjolök, det vita
-
salt
-
olivolja
Örtdressing:
-
50 g babyspenat
-
1 knippe persilja
-
1 knippe basilika
-
1 klyfta vitlök
-
2 msk kapris
-
1 msk vinäger
-
ca 1 dl vatten
-
salt
-
olivolja
Gör så här:
-
Skiva köttet. Salta och peppra. Stek på medelvärme med rosmarin, olja och smör ca 2-3 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
-
Koka matveten enligt anvisningar. Dela blomkålen i mindre bitar. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter, plocka ut när dem fått färg. Blanda upp med kokt matvete och tunt skivad purjolök innan servering.
-
Mixa alla ingredienser i blender och smaka av med salt och mycket olivolja, späd med vatten till önskad konsistens.
Receptet är taget från koket.se