Röd linssoppa med sval citronyoghurt

Enkel att laga, billig och funkar att frysa. Citronyoghurten ger en fin smakbrytning!
Publicerat:
11 apr 2019
Kategori:
Recept
Dela:
Ingredienser
4 portioner
1 st röd chilifrukt
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja, extravergine
4 msk tomatpuré
4 dl röda linser, okokta
2 tärning(ar) grönsaksbuljong, vid behov, välj glutenfri
1 l vatten
1 tsk spiskummin, malen
1 st lagerblad
Yoghurt
2 dl yoghurt, turkisk
1 st vitlöksklyfta(or), pressad
salt
1 tsk citronskal, rivet
1 tsk Citron, pressad
peppar
Tillagning
- 1. Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök.
- 2. Finhacka dessa och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.
- 3. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter.
- 4. Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft.
- 5. Servera soppan med citronyoghurten.
Receptet är från tasteline.com
Foto: Stefan Mattsson
Kategorie:
Recept
Dela med sig: