Röd linssoppa med sval citronyoghurt | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Röd linssoppa med sval citronyoghurt

Röd linssoppa med sval citronyoghurt

Enkel att laga, billig och funkar att frysa. Citronyoghurten ger en fin smakbrytning!

Publicerade: apr 11, 2019
Dela med sig:

Ingredienser

4 portioner

1 st röd chilifrukt

1 st gul lök(ar)

2 st vitlöksklyfta(or)

2 msk olivolja, extravergine

4 msk tomatpuré

4 dl röda linser, okokta

2 tärning(ar) grönsaksbuljong, vid behov, välj glutenfri

1 l vatten

1 tsk spiskummin, malen

1 st lagerblad

 

Yoghurt

2 dl yoghurt, turkisk

1 st vitlöksklyfta(or), pressad

salt

1 tsk citronskal, rivet

1 tsk Citron, pressad

peppar

 

Tillagning

  • 1. Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök.
  • 2. Finhacka dessa och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.
  • 3. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter.
  • 4. Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft.
  • 5. Servera soppan med citronyoghurten.

Receptet är från tasteline.com

Foto: Stefan Mattsson

Dela med sig: