Recept till Mors Dag

Visa mamma hur mycket hon betyder för dig med en fin middag på mors dag. Här bjuds det på en lyxig entrecôte med fetarostad pumpa och smörstekt svamp och en smarrig cheesecakedessert med hallon!
Huvudrätt
Entrecôte med fetarostad pumpa och smörstekt svamp
4 personer
Ingredienser
Fetarostad pumpa:
500g muscatpumpa
150g fetaost*
1 dl mandel
rapsolja
1 knippe bladpersilja
Smörstekt svamp:
400g rå svamp, exempelvis trattkantareller och kantareller
smör*
salt, peppar
Övrigt:
4 skivor entrecôte
salt, peppar, vitlökspulver
chilibearnaise
Gör så här:
1. Skala, kärna ur och skiva pumpan till centimetertjocka månar. Ringla olja i en ugnsfast form och fördela ut pumpan. Strössla över hälften av fetaosten samt hackad mandel. Ställ in i 225°C i 10 minuter. Tag ut och strössla över resten av fetan. Ställ in ytterligare 10 minuter.
2. Rensa och stek svampen till vätskan försvunnit. Ha i en klick smör och krydda.
3. Stek entrecôten med kryddor till önskad innertemperatur. Servera med chilibearnaise.
Receptet är taget från landleyskok.se
Efterrätt
Enkel cheesecakedessert med hallon
Enkel, god och fräsch dessert! Själva cheesecakekrämen består i huvudsak av cream cheese och grädde, och är sötad med Sukrin melis som är en sötning i samma fina konsistens som florsocker. Hallontoppingen görs enkelt genom att koka upp frysta hallon och söta med steviadroppar (byt ut mot sockerersättning om önskas).
Cheesecakedesserten kan serveras direkt, eller stå någon timme i kyl för att kallna. Jag skulle säga att den håller runt ett dygn i kylskåp.
Ingredienser
- 250 gram cream cheese
- 1 dl vispgrädde
- 4 msk Sukrin melis
- ½ tsk vaniljpulver
- Hallontopping:
- 150 gram hallon, frysta
- 20 droppar steviafroppar vanilj
Instruktioner
-
Vispa med elvisp samman cream cheese med med Sukrin melis och vaniljpulver.
-
Tillsätt grädde och vispa till en krämig konsistens (inte för tjock). Fördela i glas.
Hallontopping
-
Koka upp hallon i en kastrull. Tillsätt steviadroppar. Låt svalna.
-
Toppa cheesecakedesserten med hallonröran. Servera direkt, eller förvara i kyl.
Receptet är taget från bakasockerfritt.se