Oxfilé med kantarellsås och wokade grönsaker

Det är fredag och här bjuder vi på en fantastisk festrätt! Vi på Diabetes Wellness Sverige önskar er en trevlig helg!
Ingredienser
4 portion
- 600 gram oxfilé
- 1 msk smör
- salt
- peppar
Grönsaker
- broccoli, huvud
- rödlök(ar)
- 1 msk olivolja, extra vergine
- 1 paket sockerärter
- salt
Sås
- 200 gram kantareller, färska
- Schalottenlök(ar)
- 1 msk smör
- salt
- 1 dl grädde
- 0,5 dl vatten
- 100 gram grönmögelost
Tillagning
1. Skär köttet i fyra bitar. Sätt ugnen på 175 °C
2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om. Strö på salt och peppar.
3. Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
4. Skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
5. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter. Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.
6. Strö på salt och peppar. Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter. Späd med mer vatten om det behövs.
7. Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.
8. Bryt broccolin i buketter. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut
9. Strö på salt och peppar. Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås.
Foto: Malte Danielsson
Receptet är taget från tasteline.com