Oxfilé med kantarellsås och wokade grönsaker | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Oxfilé med kantarellsås och wokade grönsaker

Oxfilé med kantarellsås och wokade grönsaker

Det är fredag och här bjuder vi på en fantastisk festrätt! Vi på Diabetes Wellness Sverige önskar er en trevlig helg! 

Publicerade: dec 28, 2018
Dela med sig:

Ingredienser

  4 portion                                

  • 600 gram oxfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar

Grönsaker

  • broccoli, huvud
  • rödlök(ar)
  • 1 msk olivolja, extra vergine
  • 1 paket sockerärter
  • salt

Sås

  • 200 gram kantareller, färska
  • Schalottenlök(ar)
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vatten
  • 100 gram grönmögelost

 

Tillagning

1. Skär köttet i fyra bitar. Sätt ugnen på 175 °C

2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om. Strö på salt och peppar.

3. Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.

4. Skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

5. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter. Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.

6. Strö på salt och peppar. Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter. Späd med mer vatten om det behövs.

7. Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.

8. Bryt broccolin i buketter. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut

9. Strö på salt och peppar. Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås.

 

Foto: Malte Danielsson 

Receptet är taget från tasteline.com

Dela med sig: