Över 18 000 deltagare på Blodomloppet 2018 | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Över 18 000 deltagare på Blodomloppet 2018

Över 18 000 deltagare på Blodomloppet 2018

Vid Blodomloppet 2018 Stockholm i förra veckan var det över 18 000 deltagare som startade. Vi på Diabetes Wellness Sverige fanns med på plats och hade ett välbesökt tält med jämn ström av besökare under onsdagskvällen. Över 600 besökte vårt tält med frågor kring diabetes där även personliga tränaren och kostrådgivaren Staffan Eklund fanns på plats.

Publicerade: jun 18, 2018
Dela med sig:

Vid Djurgårdsbrunn i Stockholm fanns Diabetes Wellness Sverige på plats i förra veckan vid det årliga Blodomloppet. Loppet är ett motionslopp för löpare och gående som uppmärksammar och uppmanar till blodgivning, en livsviktig gärning där vi alla behöver bidra för att rädda liv. Blodomloppet arrangeras på 17 orter i Sverige och firade 25-års jubileum i år. Blodomloppet 2018 Stockholm gick av stapeln i förra veckan där över 18 000 deltagare deltog, med start och mål på ängarna kring Djurgårdsbrunns värdshus som avslutades med en picknick i gröngräset.
Blodomloppet drivs som en ideell förening där medlemmarna är arrangörsföreningar och blodcentraler. Syftet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. På Blodomloppet samlar du kollegorna, vännerna eller familjen för att promenera, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer genom en grönskande skog längs vackra Djurgårdskanalen. Alla lag (5 personer) fick en picknickkasse att hämta ut efter målgång som de kunde avnjuta i gröngräset.

- Med stor glädje och lättnad har vi nu stängt ett 25 års jubilerande Blodomlopp i Stockholm. Över 18 000 anmälda deltagare gästade ett strålande Djurgården under dagarna två. Extra nöjd är jag med de intressanta intervjuerna med budskapet om den livsviktiga blodgivningen, ingen gick oberörd ifrån arenan och många valde att bli en vardagshjälte och börja ge blod. Nu tar vi sikte mot 2019 års lopp, längtar redan, säger Jessica Falkman, projektledare för Blodomloppet Stockholm.

Diabetes Wellness Sverige fanns på plats och informerade om stiftelsen och diabetes för fjärde året i rad, med över 600 besökare i år. Både diabetiker och anhöriga till någon med diabetes hade möjlighet att ställa frågor och få svar kring folksjukdomen diabetes. På plats fanns även personliga tränaren och kostrådgivaren Staffan Eklund. Staffan var behjälplig med att svara på frågor om träning, hälsa och kost samt bjöd på proteinrik glass utan tillsatt socker.

- Det var kul att vara med och bidra till en viktig och härlig dag i hälsans tecken, där man lyfter fram frågan om diabetes, samt hur viktigt det är att lämna blod. En vacker dag behöver du själv kanske blod. Det kändes viktigt att finnas på plats med Diabetes Wellness Sverige och bidra med tips om kost och träning, säger Staffan Eklund, personlig tränare och kostrådgivare.- För fjärde året i rad fanns vi på plats på Blodomloppet och spred kunskapen samt informerade om folksjukdomen diabetes. I och med att folksjukdomen ökar så tycker vi att det är viktigt att informera om sjukdomen samt hur du kan förebygga diabetes typ 2. Det blev mycket lyckat att vi medverkade även i år där och vi hade en jämn ström av besökare under hela dagen, både diabetiker och anhöriga med någon släkting med diabetes, säger Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

Vår eventpersonal gick runt och ställde frågor till besökarna på evenemanget där det fanns en stor kunskap om diabetes bland besökarna, där 93 procent visste skillnaden mellan diabetes typ 1 och typ 2. Av de som deltog i enkätundersökningen ansåg 86 procent att de har en hälsosam livsstil och mer än varannan hade en släkting eller någon i familjen med diabetes.

Ascensia Diabetes Care fanns också på plats under dagen. De berättade om sina kostnadsfria produkter för diabetiker och lösningar som gör en positiv skillnad i vardagen för personer med diabetes.

Vi hade även att en liten tävling där man kunde testa sin styrka och uthållighet. Priset var en kostnadsfri PT-timme med Staffan Eklund och ett kostschema, som vanns av Rebecca Holmberg på Djurgården Hockey.

För mer information kontakta Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige, 070-715 99 85.

Dela med sig: