Nasi goreng på råris med grillad fläskfilé, chili och paranötter | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Nasi goreng på råris med grillad fläskfilé, chili och paranötter

Nasi goreng på råris med grillad fläskfilé, chili och paranötter

Laga en härlig Nasi goreng på råris med grillad fläskfilé, chili och paranötter från stjärnkocken Björn Frantzéns kokbok för diabetiker.

Publicerat: 09 feb 2018
Dela:

Ursprungligen en pytt i panna från Indonesien baserad på ris, och som egentligen kan innehålla lite av varje. Björn Frantzén har valt fläskfilé som ger en matighet men det finns miljoner olika tolkningar. Paranötter har en god smörig smak och det kan behövas både smörighet och krispighet i en Nasi Goreng för att det inte ska kännas för ”grötigt”.

15 kolhydrater

Fläskfilé
500 g fläskfilé
1 tsk chilipulver

Ris
2 dl råris
2 vitlöksklyftor, rivna
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 msk gurkmeja
1 msk currypulver
1 msk neutral rapsolja
4 dl kycklingbuljong

Omelett
3 ägg
1/2 dl vatten

Tillbehör
1 stor morot, hyvlad
50 g vitkål, tunt strimlad
1 msk olivolja
1 msk mörk soja
1 dl rostade och hackade paranötter
myntablad, strimlade, salt, nymalen svartpeppar och neutral rapsolja 

Fläskfilé
Putsa filén fri från senor. Krydda med chili, salt och peppar. Pensla med olja. Grilla eller bryn filén i en panna runtom, baka sedan i ugnen om det behövs, på ca 100 grader, tills innertemperaturen är 63 grader. Låt filén vila i aluminiumfolie några minuter innan den skivas.

Ris
Fräs vitlök och chili med kryddorna i rapsoljan. Tillsätt riset, krydda med salt och fräs någon minut till. Häll i buljongen. Koka riset enligt förpackningens anvisningar och håll varmt. 
OmelettVispa ihop ägg och vatten och krydda med salt. Pensla en non-stick-panna med lite rapsolja och grädda en tunn omelett. Låt den kallna och strimla den tunt.

Tillbehör
Vänd upp morot och vitkål i olja och soja.

Servering
Lägg riset på tallrikar och fördela omelett,  kött och grönsaker. Strö över nötter och mynta.
1 portion innehåller ca 35 g kolhydrater, de kommer främst från råriset.

 

Receptet är taget från ”Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk” från Norstedts förlag. www.norstedts.se

Dela med sig:
×

Share this