Moussaka med nötfärs | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Moussaka med nötfärs

Moussaka med nötfärs

En lättlagad klassiker!

Publicerade: maj 09, 2019
Dela med sig:

2 portioner

Ingredienser

1 skivad aubergine, ca 300 g
1 tsk salt
150 g nötfärs, 10 %
½ hackad gul lök
1 msk olivolja
2 dl tomatsås, på burk eller hemgjord
1 dl kesella, 10 %
4 msk riven parmesanost, 20 g
3 msk strimlad basilika
salt och peppar
½ dl riven ost 17 %

Gör så här

1. Lägg aubergineskivorna på hushållspapper och strö salt på båda sidorna. Låt stå 10–15 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 °.
3. Fräs färs och lök i lite av oljan några minuter tills färsen är genomstekt och löken mjuk. Häll på tomatsås och låt puttra ett par minuter.
4. Ta av från värmen och rör ner kesella, parmesanost, basilika, salt och peppar.
5. Torka av aubergineskivorna och stek dem i resten av oljan. Varva färsröra och aubergine på ett ugnssäkert fat eller i en form. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 minuter.

Receptete är taget från Måbra

Dela med sig: