Moussaka | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Moussaka

Moussaka

Den här rätten gillar alla, garanterat! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

Publicerat: 23 aug 2018
Dela:

6 portioner

2 auberginer

Kokosolja

500 g nöt, fläsk – eller lammfärs

1 gul lök

3-4 vitlöksklyftor

Smör

2 msk tomatpuré (finns på tub)

1 tsk sambal oelek

Oregano, salt

2 dl vispgrädde

2 ägg

1 dl majonnäs

2-3 dl riven stark (och fet) ost

 

Skiva auberginerna på längden, cirka en cm tjocka skivor. Lägg på bakpapper på en plåt.  Pensla skivorna med kokosolja och sätt in i ugnen tills de blir lite bruna.

Hacka under tiden löken och vitlöken och låt svettas i smör i stekpannan. Tillsätt färsen och bryn. Blanda i tomatpurén. Krydda och häll över grädde. Låt puttra en stund och häll på lite vatten om det blir för torrt.

Smörj en ungsform med kokosolja och lägg i aubergineskivorna. Täck med köttfärsröran.

Vispa äggen och blanda med majonnäs och riven ost. Fördela röran överst i formen.

Sätt in i ugnen tills gratängen fått fin färg och låt den stå till sig lite 5-10 minuter före servering.

 

Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.

Läs även Så farligt är socker.

Dela med sig:
×

Share this