Mixade bönbiffar med tomatsalsa

Lättlagade och goda bönbiffar med tomatsalsa från Kristina Anderssons kokbok för diabetiker.
4 portioner
2 burkar röda bönor (á 400 g)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 ägg
1½ tsk salt
2 krm tabasco
Till stekning
1 msk olja
Salsa
1 liten rödlök
2 bifftomater
1 avokado
2 msk saft av pressad lime
1 msk olja
1 tsk salt
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar.
Mixa bönor, lök och vitlök i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt ägg, salt och tabasco.
Klicka smeten direkt ner i oljan i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 minuter per sida.
Skala och finhacka rödlöken. Skölj och tärna tomaterna. Skala, kärna ur och skär avokadon i små tärningar. Blanda lök, tomater och avokado med limesaft, olja och salt.
Ät dem med salsa och strimlad isbergssallat.
Biffarna, men inte salsan, går bra att frysa in.
Receptet är taget från ”Diabeteskokboken - fakta och recept för veckans alla måltider." från Massolit förlag www.massolit.se