Mild thaigryta med kyckling | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Mild thaigryta med kyckling

Mild thaigryta med kyckling

En härlig gryta med goda tillbehör från Karolina Jansons kokbok "Hjälpredan för typ 1-diabetes". En hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn och unga med typ 1-diabetes. Fylld med matglädje, råd och tips. Allt för en enklare vardag. Beställ ”Hjälpredan” här

Publicerade: jul 06, 2018
Dela med sig:

Mild thaigryta med kyckling

(Servera med stekta eller råa grönsaker i grytan. Eller som tillbehör.)

4 portioner

2 g kolhydrater/100 g/dl (gryta med grönsaker) 139 kcal/100g

  • 1 citrongräs
  • Olja till stekning
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 påse, 150 g salladsärtor
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond + 2 dl vatten
  • 1 lime, saften
  • 1 msk fisksås
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • Olja eller flytande margarin till stekning
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • Basmatiris
  • Koriander för den som vill

Gör så här:

  1. Banka citrongräset med baksidan av ett knivblad så att det spricker. Dela det i ett par delar.
  2. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs currypastan hastigt tillsammans med citrongräset.
  3. Lägg i grönsakerna och fräs under omrörning ett par minuter. Eller fräs dem och ta upp för att servera separat. Alternativt servera dem råa.
  4. Häll i kokosmjölken, fiskfonden och 2 dl vatten i grytan. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt limesaft och fisksås.
  6. Stek kycklingstrimlorna i olja eller flytande margarin ett par minuter så att de får lite färg. Salta och peppra.
  7. Lägg dem i grytan och låt sjuda ytterligare ett par minuter.
  8. Ta bort citrongräset och servera med basmatiris.
  9. Den som vill strör över med färsk koriander.

 

Läs vår intervju med Karolina Janson här

Dela med sig: