Mild thaigryta med kyckling

En härlig gryta med goda tillbehör från Karolina Jansons kokbok "Hjälpredan för typ 1-diabetes". En hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn och unga med typ 1-diabetes. Fylld med matglädje, råd och tips. Allt för en enklare vardag. Beställ ”Hjälpredan” här
Publicerat:
06 jul 2018
Dela:
Mild thaigryta med kyckling
(Servera med stekta eller råa grönsaker i grytan. Eller som tillbehör.)
4 portioner
2 g kolhydrater/100 g/dl (gryta med grönsaker) 139 kcal/100g
- 1 citrongräs
- Olja till stekning
- 1 tsk röd currypasta
- 1 röd paprika, tärnad
- 3 salladslökar, strimlade
- 1 påse, 150 g salladsärtor
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 2 msk koncentrerad kycklingfond + 2 dl vatten
- 1 lime, saften
- 1 msk fisksås
- 600 g strimlad kycklingfilé
- Olja eller flytande margarin till stekning
- 1 tsk salt
- Nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- Basmatiris
- Koriander för den som vill
Gör så här:
- Banka citrongräset med baksidan av ett knivblad så att det spricker. Dela det i ett par delar.
- Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs currypastan hastigt tillsammans med citrongräset.
- Lägg i grönsakerna och fräs under omrörning ett par minuter. Eller fräs dem och ta upp för att servera separat. Alternativt servera dem råa.
- Häll i kokosmjölken, fiskfonden och 2 dl vatten i grytan. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
- Tillsätt limesaft och fisksås.
- Stek kycklingstrimlorna i olja eller flytande margarin ett par minuter så att de får lite färg. Salta och peppra.
- Lägg dem i grytan och låt sjuda ytterligare ett par minuter.
- Ta bort citrongräset och servera med basmatiris.
- Den som vill strör över med färsk koriander.
Läs vår intervju med Karolina Janson här
Dela med sig: