Ljummen laxsallad med räkor och sparris | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Ljummen laxsallad med räkor och sparris

Ljummen laxsallad med räkor och sparris

Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här 

Publicerat: 14 jun 2018
Dela:

 

Ljummen laxsallad med räkor och sparris

1 portion

75 g broccoli

50 g grön sparris

150 g kall kokt potatis

50 g cocktailtomater

100 g laxfilé

½ tsk sambal oelek

½ färsk hackad chili

1 tsk citronsaft

¼ - ½ vitlöksklyfta

½ msk olivolja

100 g räkor

Lite babyspenat

 

Skär broccolin, sparris och potatisen i mindre bitar och bryn dem lätt i en stekpanna. Tillsätt cocktailtomaterna. Bryn laxen i en annan panna. Blanda sambal oelek, chili, citronsaft, pressad vitlök och olja. Blanda lax, räkor, grönsaker och spenat. Häll över dressingen och vänd runt försiktigt.

 

Receptet är hämtat från kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes".

Foto: Bianca Brandon-Cox 

Dela med sig:
×

Share this