Laxsoppa med ostflarn | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Laxsoppa med ostflarn

Laxsoppa med ostflarn

Laga en god och värmande laxsoppa med ostflarn från Kristina Anderssons kokbok för diabetiker. 

Publicerat: 19 jan 2018
Dela:

4 portioner

4-5 potatisar, ca 500 g
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
½ msk olja
1 paket saffran (½ g)
1 liter fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 dl vitt vin
½ dl grädde
1 msk saft av pressad citron
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
600 g laxfilé utan skinn och ben
1 fänkål, ca 200 g

Flarn
2 dl färskriven parmesanost

Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Fräs potatisen och de båda löksorterna i oljan i en gryta stor nog för soppkok. Tillsätt saffranet och låt det fräsa med en stund. Häll på buljongen och låt soppan koka under lock ca 10 minuter.
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en mixer. Tillsätt vin och grädde och smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.
Skär laxen i små kuber, ca 1x1 cm. Skölj, ansa och strimla fänkålen tunt. Lägg lax och fänkål i soppan och låt den koka under lock ca 4-5 minuter.

Lägg osten i små högar på en bakpappersklädd plåt. Grädda ostflarnen mitt i ugnen i 250 grader C, 3-4 minuter. Lossa flarnen försiktigt och låt dem kallna plant.

Servera soppan med ostflarnen till.

 

Receptet är taget från ”Diabeteskokboken - fakta och recept för veckans alla måltider."  från Massolit förlag www.massolit.se

Dela med sig:
×

Share this