Lättrimmad torsk med pepparrot | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Lättrimmad torsk med pepparrot

Lättrimmad torsk med pepparrot

Laga en utsökt lättrimmad torsk med pepparrot från Kristina Anderssons kokbok för diabetiker. Lättlagad och god till alla tillfällen!

Publicerat: 24 nov 2017
Kategori: Recept
Dela:

4 portioner

600 g benfri torskrygg
2 msk salt
50 g smör
2 msk hackad dill
4 msk riven pepparrot
800 g kokta grönsaker som purjolök, spenat, mortot
400 g kokt potatis

Gnid in fisken med salt och låt den ligga ca 30 minuter. Skölj fisken och låt den sjuda i vatten på svag värme tills innertemperaturen är 50 grader, 6-8 minuter. Smält smöret och rör i dillen. Servera fisken med smöret, riven pepparrot, kokta grönsaker och kokt potatis.

Tips!
Servera max. 1-2 kokta potatisar per måltid. Koka och låt dem kallna och värm dem sedan igen. Då påverkar kolhydraterna blodsockret mindre.

Receptet är taget från ”Diabeteskokboken - fakta och recept för veckans alla måltider."  från Massolit förlag www.massolit.se

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this