Lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad

Lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad

Härliga lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad. Receptet är taget ur kokboken "Blodsockersmart på 8 veckor, snabba resultat på både diabetes och övervikt" skriven av Dr Michael Mosley. Boken kan du köpa här.

Publicerat: 27 jul 2018
Dela:

Lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad

2 potioner-480 kalorier

 

Till köttbullarna:

200 g lammfärs

1 liten finriven lök

2 pressade vitlöksklyftor

50 g pinjenötter, lätt rostade och grovhackade

½ tsk paprikapulver

1 krm malen spiskummin

1 lätt uppvispad äggvita

1 liten knippe persilja, finhackad

1 liten knippe mynta, finhackad

1 msk vegetabilisk olja

Salt och nymalen svartpeppar

 

Till salladen:

100 g spenatblad

1 msk mandelspån

½ gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad

2 msk kikärtor, avrunna och sköljda

2 hackade salladslökar

1 tsk olivolja

1 msk balsamvinäger

Saften från en halv citron

 

Blanda lammfärs, lök, vitlök, pinjenötter, paprikapulver, kryddpeppar och spiskummin i en stor bunke. Lägg i äggvitan och blanda igen. Rör ner de hackade kryddörterna och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Forma färsen till 6 jämnstora köttbullar.  

Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme i 10 minuter tills de har fin färg runtom och är helt genomstekta. Vänd dem då och då under tiden. Lägg spenatbladet i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Servera till köttbullarna.

Dela med sig:
×

Share this