Lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad

Härliga lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad. Receptet är taget ur kokboken "Blodsockersmart på 8 veckor, snabba resultat på både diabetes och övervikt" skriven av Dr Michael Mosley. Boken kan du köpa här.
Lammköttbullar med pinjenötter och marockansk sallad
2 potioner-480 kalorier
Till köttbullarna:
200 g lammfärs
1 liten finriven lök
2 pressade vitlöksklyftor
50 g pinjenötter, lätt rostade och grovhackade
½ tsk paprikapulver
1 krm malen spiskummin
1 lätt uppvispad äggvita
1 liten knippe persilja, finhackad
1 liten knippe mynta, finhackad
1 msk vegetabilisk olja
Salt och nymalen svartpeppar
Till salladen:
100 g spenatblad
1 msk mandelspån
½ gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
2 msk kikärtor, avrunna och sköljda
2 hackade salladslökar
1 tsk olivolja
1 msk balsamvinäger
Saften från en halv citron
Blanda lammfärs, lök, vitlök, pinjenötter, paprikapulver, kryddpeppar och spiskummin i en stor bunke. Lägg i äggvitan och blanda igen. Rör ner de hackade kryddörterna och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Forma färsen till 6 jämnstora köttbullar.
Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme i 10 minuter tills de har fin färg runtom och är helt genomstekta. Vänd dem då och då under tiden. Lägg spenatbladet i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Servera till köttbullarna.