Lammgryta med bönor | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Lammgryta med bönor

Lammgryta med bönor

Mustig lammgryta med tomat, paprika, lök, vitlök och bönor. Toppa med färsk basilika mot slutet så får rätten smak av Medelhav.

Publicerat: 23 mar 2018
Dela:

1 portion, 440 kcal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
1 röd paprika
100 g lammbog
½ liter lantbuljong + 3 dl till kålen
1 dl krossade tomater
½ dl kikärtor
½ dl röda bönor
200 g strimlad vitkål eller spetskål
färsk basilika
flingsalt
svartpeppar, nymald

Skala lök och vitlök och grovhacka tillsammans med tomat och paprika.
Lägg i en kastrull tillsammans med lammbog, lantbuljong och krossade tomater. Låt sjuda på svag värme i en timme. Lägg i kikärtor och röda bönor efter halva tiden.
Smaka av grytan med salt och peppar.
Koka den strimlade kålen i buljong tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg kålen i botten på en tallrik. Lägg på lammgrytan och toppa med färsk basilika, flingsalt och nymald svartpeppar.
Om man vill kan man variera kryddningen med antingen spiskummin eller curry.

Receptet är taget ur kokboken ”Nystart med succédieten 8/800”
Recept: Cathrine Schück Foto: Martin Cederblad

Boken finns att köpa på Adlibris

Dela med sig:
×

Share this