Lammfilé med potatis och palmkål | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Lammfilé med potatis och palmkål

Lammfilé med potatis och palmkål

Saftig lammfilé med sparrispotatis och palmkål på bara 30 minuter.

Publicerade: mar 28, 2019
Dela med sig:

Lammfilé med bakad potatis och palmkål

2 personer

200 g små sparrispotatisar
Kallpressad rapsolja
Havssalt
En kvist rosmarin, alternativt en tsk torkad rosmarin
200 g palmkål, grönkål eller savoykål
Extra jungfruolja
1 vitlöksklyfta
¼ tsk malda torkade chiliflingor
100 g gröna bönor
2 st lammfiléer à ca 150 g
2 tsk smör
Nymalen svartpeppar
En liten näve myntablad, alternativt torkad mynta

Så lagar du lammfilé med potatis och kål

  • Skrubba potatisarna, badda dem torra, dela dem på längden och gnid dem lätt med rapsolja.
  • Salta lätt, tillsätt rosmarin och baka dem i 200 grader i 20 minuter.
  • Gör i ordning kålen.
  • Är det palmkål eller grönkål ska mittsträngen och lite av botten skäras bort.
  • Skär bladen i mindre bitar, skölj dem och slunga dem torra.
  • Gör i ordning bönorna.
  • Stek kålen i 1 msk olivolja ihop med pressad vitlök och chili.
  • Kort tid men ganska hårt.
  • Smaka av med salt.
  • Koka bönorna i lättsaltat vatten med lite rapsolja – 2-3 minuter.
  • Badda köttet torrt.
  • Värm 2 tsk olivolja i pannan, lägg i smör och låt det brusa upp.
  • Stek sedan köttet i ca 4–7 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
  • Tryck på det, ju mjukare – desto rödare!
  • Krydda med salt och peppar under tiden.
  • Lägg upp köttet med mynta, kål, bönor och potatis.


Näringsinnehåll i lammfilé med potatis och kål per portion

Energi: 479 kcal
Protein: 37,8 g
Fett: 25,1 g
Kolhydrater: 30,8 g
Kostfiber: 9 g

Receptet är taget från iform.se 

Dela med sig: