Lammfilé med potatis och palmkål

Saftig lammfilé med sparrispotatis och palmkål på bara 30 minuter.
Publicerat:
28 mar 2019
Kategori:
Recept
Dela:
Lammfilé med bakad potatis och palmkål
2 personer
200 g små sparrispotatisar
Kallpressad rapsolja
Havssalt
En kvist rosmarin, alternativt en tsk torkad rosmarin
200 g palmkål, grönkål eller savoykål
Extra jungfruolja
1 vitlöksklyfta
¼ tsk malda torkade chiliflingor
100 g gröna bönor
2 st lammfiléer à ca 150 g
2 tsk smör
Nymalen svartpeppar
En liten näve myntablad, alternativt torkad mynta
Så lagar du lammfilé med potatis och kål
- Skrubba potatisarna, badda dem torra, dela dem på längden och gnid dem lätt med rapsolja.
- Salta lätt, tillsätt rosmarin och baka dem i 200 grader i 20 minuter.
- Gör i ordning kålen.
- Är det palmkål eller grönkål ska mittsträngen och lite av botten skäras bort.
- Skär bladen i mindre bitar, skölj dem och slunga dem torra.
- Gör i ordning bönorna.
- Stek kålen i 1 msk olivolja ihop med pressad vitlök och chili.
- Kort tid men ganska hårt.
- Smaka av med salt.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten med lite rapsolja – 2-3 minuter.
- Badda köttet torrt.
- Värm 2 tsk olivolja i pannan, lägg i smör och låt det brusa upp.
- Stek sedan köttet i ca 4–7 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
- Tryck på det, ju mjukare – desto rödare!
- Krydda med salt och peppar under tiden.
- Lägg upp köttet med mynta, kål, bönor och potatis.
Näringsinnehåll i lammfilé med potatis och kål per portion
Energi: 479 kcal
Protein: 37,8 g
Fett: 25,1 g
Kolhydrater: 30,8 g
Kostfiber: 9 g
Receptet är taget från iform.se
Kategorie:
Recept
Dela med sig: