Kycklinggryta med curry | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry

Krämig färgstark kycklinggryta till såväl vardag som fest! Apelsinjuice tillsammans med curry ger en spännande smak men samtidigt är apelsinjuicen en källa till sötma. Välj bort juicen om du är mycket känslig för den söta smaken, grytan är god även utan. 

Publicerade: maj 28, 2019
Dela med sig:

4-6 personer 

Du behöver

  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Skala och skär löken i klyftor.
  4. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta.
  5. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter.
  6. Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar. Låt bli varmt och se till att kycklingen är genomstekt. Servera!
  7. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kycklinggryta!

Receptet är taget från koket.se 

Foto: Jenny Grimsgård

Dela med sig:
×

Share this