Kyckling med röd curry

Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här
1 portion
150 g kycklingfilé
1 tsk kokosfett
300 g wokgrönsaker
1 msk röd currypasta
100 g kokosmjölk (fet)
vatten
ev färsk chili och thaibasilika till garnering
Skär kycklingen i strimlor och bryn i kokosfettet i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt wokgrönsakerna. Blanda ut currypastan i kokosmjölken och häll den över kycklingen och grönsakerna. Späd ev med mer vatten om du önskar mer spad. Låt koka upp och sjuda några minuter. Garnera ev med färsk chili och thaibasilika.
Receptet är hämtat från kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes”.
Foto: Bianca Brandon-Cox