Kräftminestrone med risoni | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Kräftminestrone med risoni

Kräftminestrone med risoni

Skaldjur i en minestrone? Denna otippade kombo av smaker går både snabbt att laga och snabbt att äta upp. Precis som i en klassisk minestrone är fänkål, morötter och pasta grunden i denna vitlöksdoftande soppa, men här bjuder vi dessutom in kräftstjärtar. Toppa med persilja och njut av en ny vardagsfavorit. 

Publicerat: 15 nov 2018
Dela:

Ingredienser

4 portioner 

  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
  • 500 g passerade tomater
  • 2 tsk timjan
  • 2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 1/2 dl risonipasta
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här

1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.

2. Ansa, dela och skiva fänkålen tunt.

3. Skala och tärna morötterna. 

4. Skala och hacka lök och vitlök. 

5. Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar. 

6. Rör i tomatpuré i grytan och fräs ytterligare någon minut.

7. Tillsätt vin, buljong och passerade tomater, krydda med timjan och koka upp.

8. Häll kräftstjärtarna i ett durkslag och dem rinna av.

9. Rör ner risonin i soppan och koka enligt anvisningen på förpackningen.

10. Vänd ner kräftstjärtarna i soppan och låt den bli varm igen, men inte koka, då blir de sega.

11. Hacka persiljan och strö över soppan och servera med baguetterna.


Gör glutenfri: uteslut risoni och välj glutenfri pasta. Välj glutenfritt bröd att servera till.

Källa: https://www.ica.se/recept/kraftminestrone-med-risoni-724334/ 

Dela med sig:
×

Share this