Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Köttfärsgryta med kidneybönor

Köttfärsgryta med kidneybönor

Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här

Publicerade: maj 04, 2018
Dela med sig:

1 portion

¼ gul lök

100 g zucchini

1 tsk smör

50 gram champinjoner

150 g nötfärs (10 % fett)

1 morot

100 g krossade tomater

¼ köttbuljong (utan härdat fett)

1 tsk senap

1 tsk tomatpuré

Salt och peppa

Några droppar soja

100 g broccoli

100 g kidneybönor

 

Skala och hacka löken. Skär zucchinin i bitar. Fräs lök och zucchini i smöret tillsammans med champinjonerna. Smula ner köttfärsen när grönsakerna börjat mjukna. Riv moroten och tillsätt tillsammans med de krossade tomaterna när köttfärsen blivit genomstekt. Tillsätt buljong, senap och tomatpuré och smaka av med salt och peppar. Tillsätt broccoli och kidneybönor strax före servering.  

 

Receptet är hämtat från kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes”.

Foto: Bianca Brandon-Cox 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela med sig: