Köttfärsbiffar med ajvar och fetaost

Jättegoda smaker ihop! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.
6 portioner
800 g nöt-eller blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk sambal oelek eller chilikrydda
1 msk ajvar relish (finns färdig på burk)
½ dl färsk persilja, finhackad
50 g smör att steka i
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke och forma biffar, runda och avlånga.
Stek på medelvärme i rikligt med smör tills biffarna fått fin färg, minst 10 minuter.
Häll i grädden och en rejäl klick ajvar i pannan med biffarna, rör om och låt såsen koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt persiljan precis före servering.
Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.
Läs även Så farligt är socker.