Kotletter med asiatiskt ingefärsris | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Kotletter med asiatiskt ingefärsris

Kotletter med asiatiskt ingefärsris

Laga utsökta kotletter med ingefärsris från Kristina Anderssons kokbok för diabetiker. Lättlagad och god till alla tillfällen!

Publicerat: 05 jan 2018
Dela:

4 portioner

1 purjolök
3 morötter
1 tsk olja
1 burk bambuskott i skivor (á 225 g)
2-3 msk färskriven ingefära
1-2 msk ljus soja

Ris
1,5 dl basmatiris
3 dl vatten
½ tsk salt

Granering
2 msk hackade jordnötter
hela korianderblad

Kött
4 fläskkotletter
1 tsk olja
1 tsk salt
1 krm peppar

Börja med att koka riset i vatten med salt i en kastrull ca 20 minuter.
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
Fräs purjo och morötter i oljan i en stekpanna. Låt bambuskotten rinna av och låt dem fräsa med grönsakerna någon minut. Krydda med ingefära och vänd ner det färdigkokta riset. Stänk över sojan och strö över jordnötter och korianderblad.

Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i oljan i en plastbelagd stekpanna 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

Servera de nystekta kotletterna med riset och ev. extra soja.

 

Receptet är taget från ”Diabeteskokboken - fakta och recept för veckans alla måltider."  från Massolit förlag www.massolit.se

Dela med sig:
×

Share this