Grönkålssoppa med bönpasta

Matig måltid laddad med proteinrik bönpasta, läcker grönkål och syrade bönor och grönsaker.
1 portion, 300 kcal
1 rödlök
1 klyfta vitlök
3 dl lantbuljong
100 g grönkål
50 g sojabönpasta
½ dl syrade bönor och grönsaker, t ex Tistelvind
1 msk surkål
salt
svartpeppar
Skala och strimla lök och vitlök. Koka upp tillsammans med buljongen.
Lägg i grönkål och bönpasta och koka enligt anvisning på paketet för pastan.
Lägg i de syrade bönorna och grönsakerna på slutet och smaka av med salt och peppar.
Lägg på en klick surkål vid serveringen och blanda ner i soppan.
Receptet är taget ur kokboken ”Nystart med succédieten 8/800”
Recept: Cathrine Schück Foto: Martin Cederblad
Boken finns att köpa på Adlibris