God Jul med sillrecept | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

God Jul med sillrecept

God Jul med sillrecept

Dan före dan före dopparedan passar vi på att önska Dig en riktigt God Jul från oss på Diabetes Wellness Sverige. Vi bjuder även på ett sista minuten sillrecept av matentreprenören Gunnar Frykfors.

Publicerat: 22 dec 2017
Dela:


Gin, gurka och granskottssill

2 burkar sillfiléer
6 cl Gin (Helst Hendricks)
15 st granskott (finns konserverade i utvalda butiker)
2 st lagerblad
10 st enbär
5 st tunna skivor gurka
1 st silverlök

Lagen:
1 dl äppelcidervinäger
1 dl honung
2 dl vatten
2 tsk senapsfrön
6 st nejlikor
10 st krossade kryddpepparkorn
3 st lagerblad

Skala gurkan på längden med potatisskalare till tunna skivor.
Blanda ginen med lagen.
Varva sill, granskott, enbär, gurka, silverlök. Häll över lagen och låt stå i minst 24 timmar.

För att öka granskottssmaken ytterligare kan man göra en granskottssirap genom att varva egenplockade granskott med rörsocker och citron.

Granskott är fullproppade med C-vitaminer samt mineraler och har en lätt syrlig smak som passar bra till gin. Var försiktig med granskott om du är gravid eller har njurproblem.

Gunnar kallar sig själv matentreprenör då han har startat upp en rad olika företag inom matupplevelse industrin, bland annat Rent a Chef och Foodlab Matstudio som erbjuder allt från hemmakockar till matlagningskvällar med företaget. Gunnar fick diabetes typ 1 2001 genom en matförgiftning som satte stopp på bukspottskörteln. Sedan dess och genom sitt matintresse har Gunnar laborerat mycket med mat och hur den påverkar just diabetiker och deras blodsockernivåer.

Dela med sig:
×

Share this