Frittata med chorizo | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Frittata med chorizo

Frittata med chorizo

En enkel rätt med starka färger och härliga smaker. Perfekt efter söndagspromenaden. Jättegoda smaker ihop! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

Publicerat: 17 sep 2018
Dela:

4 portioner

100 g manchego eller annan ost med smak

8 ägg

1 msk dijonsenap

Salt och peppar

2 gula lökar (eller 1 stor)

1-2 vitlöksklyftor

2 röda paprikor

250 g chorizo

1 stor näve bladspenat

100 g smör

2-4 mogna tomater

 

Värm ugnen till 180 grader

Riv osten och blanda den med ägg och senap och vispa. Salta och peppra.

Skala och skär löken i tunna skivor, skala och finhacka vitlöken. Skala och skär paprikorna i bitar. Dela chorizokorvarna på längden och skär i skivor. Skölj spenaten.

Smöra en ugnsfast form och lägg i chorizon med lök, paprika och vitlök. Skiva smör över och ställ in i ugnen i 10 minuter.

Ta ut och tillsätt spenaten, rör lite tills spenaten faller ihop en aning.

Skär tomaterna i skivor. Häll ägg- och ostblandningen i formen och fördela tomskivorna över.

Ställ i ugnen tills äggsmeten stelnar och har fått lite färg, omkring 25 minuter.

 

Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.

Läs även Så farligt är socker.

Dela med sig:
×

Share this