Frittata med chorizo

En enkel rätt med starka färger och härliga smaker. Perfekt efter söndagspromenaden. Jättegoda smaker ihop! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.
4 portioner
100 g manchego eller annan ost med smak
8 ägg
1 msk dijonsenap
Salt och peppar
2 gula lökar (eller 1 stor)
1-2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
250 g chorizo
1 stor näve bladspenat
100 g smör
2-4 mogna tomater
Värm ugnen till 180 grader
Riv osten och blanda den med ägg och senap och vispa. Salta och peppra.
Skala och skär löken i tunna skivor, skala och finhacka vitlöken. Skala och skär paprikorna i bitar. Dela chorizokorvarna på längden och skär i skivor. Skölj spenaten.
Smöra en ugnsfast form och lägg i chorizon med lök, paprika och vitlök. Skiva smör över och ställ in i ugnen i 10 minuter.
Ta ut och tillsätt spenaten, rör lite tills spenaten faller ihop en aning.
Skär tomaterna i skivor. Häll ägg- och ostblandningen i formen och fördela tomskivorna över.
Ställ i ugnen tills äggsmeten stelnar och har fått lite färg, omkring 25 minuter.
Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.
Läs även Så farligt är socker.