Frikadeller med kål och rosmarin | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Frikadeller med kål och rosmarin

Frikadeller med kål och rosmarin

Tillaga härliga frikadeller med doft av rosmarin från Cathrine Schück's kokbok.

Publicerade: apr 12, 2018
Dela med sig:

1 portion, 280 kcal
100 g köttfärs
3 dl lantbuljong
200 g vitkål, strimlad
3 kvistar rosmarin
salt
svartpeppar

Krydda färsen med salt och peppar. Forma och rulla färsen till köttbullar.
Koka upp buljongen och lägg i rosmarin, strimlad kål och köttbullar. Sjud i 10-12 minuter eller tills kålen är mjuk och köttbullarna genomkokta.
Servera soppan varm i djup tallrik.

Köttfärsen blir saftig och god när den långsamt får sjuda i buljong. Det blir väldigt läckert att smaksätta frikadellerna med rosmarin och doften som sprider sig i köket är ljuvlig.

Receptet är taget ur kokboken ”Nystart med succédieten 8/800”
Recept: Cathrine Schück Foto: Martin Cederblad
Boken finns att köpa på Adlibris
 

Dela med sig: