Fläskytterfilé i ugn med oliver | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Fläskytterfilé i ugn med oliver

Fläskytterfilé i ugn med oliver

Fläskytterfilé i ugn blir till en enkel men lyxig vardagsrätt med smak av medelhavet och toppad med krispig parmaskinka. En perfekt allt-i-ett rätt serverad med en god sallad eller annat tillbehör.

Publicerade: aug 02, 2019
Dela med sig:

4 portioner 

Ingredienser: 

  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör 
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini ca 300 g
  • 1 fänkål ca 250 g
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 dl matgrädde 
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk kalvfond
  • 4 skivor prosciutto

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Receptet är taget från arla.se

Dela med sig: