Fläskytterfilé i ugn med oliver

Fläskytterfilé i ugn blir till en enkel men lyxig vardagsrätt med smak av medelhavet och toppad med krispig parmaskinka. En perfekt allt-i-ett rätt serverad med en god sallad eller annat tillbehör.
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g fläskytterfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
- 4 vitlöksklyftor
- 1 zucchini ca 300 g
- 1 fänkål ca 250 g
- 250 g körsbärstomater
- 1 dl svarta oliver
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 2 dl matgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk kalvfond
- 4 skivor prosciutto
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar. Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.
Receptet är taget från arla.se