Fläskfilé med rostade grönsaker | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Fläskfilé med rostade grönsaker

Fläskfilé med rostade grönsaker

Varför inte laga ihop en smarrig fläskfilé med rostade grönsaker till alla helgons dag på lördag? 

Publicerade: nov 01, 2018
Dela med sig:

4 portioner

Ingredienser

  • 4 paprikor, gärna röd och orange
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 3 morötter
  • 6 vitlöksklyftor
  • 800 g fläskfilé
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 citron
  • 1 dl kalamataoliver
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Krossa vitlöksklyftorna.
  3. Blanda i en ugnsfast form eller på en plåt med olja, salt och peppar.
  4. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  5. Putsa köttet. Salta, peppra och bryn runtom i olja.
  6. Låt köttet gå med i ugnen de sista 15 minuterna.
  7. Kontrollera att köttet är klart, innertemperaturen ska vara 68-70 grader.
  8. Blanda persilja, rivet citronskal, två finhackade vitlöksklyftor och 1 dl olivolja.
  9. Häll över kött och grönsaker. Toppa med oliver och servera!

Receptet är taget från "Mitt kök".

Dela med sig: