Fläskfilé med pesto | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Fläskfilé med pesto

Fläskfilé med pesto

En favorit! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

 

Publicerat: 06 sep 2018
Dela:

4 portioner

1 fläskfilé, ca ½ kilo

1 knippe salladslök

2 dl pestosås (finns på burk)

Olivolja

Örtsalt, peppar

1 knippe färsk basilika (till garnering)

Sätt ugnen på 180-200 grader

Bryn skivad salladslök lätt i en stekpanna, vänd snabbt ner peston och häll sedan över blandningen på ett serveringsfat.

Bryn fläskfilén runt om, så att den får färg.

Salta och peppra och sätt sedan in filén i ugnen i 10 minuter, köttet ska helst vara rosa inuti när du tar ut det.

Skiva köttet och lägg ovanpå pestoröran. Garnera med färska basilikablad.

Tips!

Istället för örtsalt kan du ta vanligt salt och 1 tsk av någon färdig örtblandning du gillar, som italiensk salladskrydda eller Herbes de Provence (kolla alltid att det är rena örter, utan tillsatser).

Läs även vår intervju med Bitten Jonsson HÄR.

Läs även Så farligt är socker.

Dela med sig:
×

Share this