Fiskrullader med morötter och kål | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Fiskrullader med morötter och kål

Fiskrullader med morötter och kål

Gör läckra fiskrullader på 30 minuter! 

Publicerat: 22 jan 2019
Kategori: Recept
Dela:

Fiskrullader med morötter och kål

2 personer

4 fiskfiléer av miljövänlig, vit fast fisk som rödspätta
7 smala morötter
100 g späd spenat
Havssalt
Extra jungfruolja
200 g grönkålsskott, broccoli eller svartkål
½ tsk malda chiliflingor
2 msk akaciahonung
1 tsk smör
1 citron

Så tillagar du fiskrullader

  • Gå igenom fisken efter ben.
  • Skrubba morötterna och skala sedan av 12 morotsremsor som läggs ut på fisken.
  • Halvera resten av morötterna på längden.
  • Skölj spenaten och lägg i en gryta ihop med lite salt och 1 tsk olivolja.
  • När spenaten har reducerats läggs den i en sil för att rinna av.
  • Pressa lätt på den.
  • Fördela spenaten på morotsremsorna på fisken.
  • Rulla ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form på bakplåtspapper.
  • Baka den i 15 minuter i 190 grader.
  • Gör i ordning kålen.
  • Stek kålen snabbt med chili på hög värme.
  • Riv lite citronskal över vid servering.
  • Stek samtidigt de halverade morötterna i 1 tsk olivolja och smör.
  • Efter ett par minuter tillsätter du honung och 2 msk pressad citron och låter det koka upp.
  • Salta.
  • Lägg upp fisken med stekta morötter och kål.

Receptet är taget från iform.se

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this