Fiskrullader med morötter och kål

Gör läckra fiskrullader på 30 minuter!
Publicerat:
22 jan 2019
Kategori:
Recept
Dela:
Fiskrullader med morötter och kål
2 personer
4 fiskfiléer av miljövänlig, vit fast fisk som rödspätta
7 smala morötter
100 g späd spenat
Havssalt
Extra jungfruolja
200 g grönkålsskott, broccoli eller svartkål
½ tsk malda chiliflingor
2 msk akaciahonung
1 tsk smör
1 citron
Så tillagar du fiskrullader
- Gå igenom fisken efter ben.
- Skrubba morötterna och skala sedan av 12 morotsremsor som läggs ut på fisken.
- Halvera resten av morötterna på längden.
- Skölj spenaten och lägg i en gryta ihop med lite salt och 1 tsk olivolja.
- När spenaten har reducerats läggs den i en sil för att rinna av.
- Pressa lätt på den.
- Fördela spenaten på morotsremsorna på fisken.
- Rulla ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form på bakplåtspapper.
- Baka den i 15 minuter i 190 grader.
- Gör i ordning kålen.
- Stek kålen snabbt med chili på hög värme.
- Riv lite citronskal över vid servering.
- Stek samtidigt de halverade morötterna i 1 tsk olivolja och smör.
- Efter ett par minuter tillsätter du honung och 2 msk pressad citron och låter det koka upp.
- Salta.
- Lägg upp fisken med stekta morötter och kål.
Receptet är taget från iform.se
Kategorie:
Recept
Dela med sig: