Fiskkakor – recept på heta fiskkakor | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Fiskkakor – recept på heta fiskkakor

Fiskkakor – recept på heta fiskkakor

Fisk är både nyttigt, gott och kan varieras i all oändlighet. 

Publicerade: maj 03, 2019
Dela med sig:

Recept på smakrika fiskkakor. Fiskfärsen gör du lätt i matberedare monterad med kniv. Mixa inte fisken för fint, bara tills den blir mald.

Tips: Blöt händerna lite så blir det enklare att rulla fiskkakorna.

Ingredienser

 10 stycken

  • 500 g kolja- eller torskfilé, skinn- och benfri
  • 2-3 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 chili
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finstrimlat skal från ordentligt tvättad frukt
  • 2-3 msk rapsolja
  • 1 tsk smör

Sås

  • 1/2 gurka
  • 1 dl sötsur chilisås på flaska

Till garnering och servering

  • limeklyftor
  • japansk soja

Så här gör du

 30 minuter

  1. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv och kör snabbt till en färs. Lägg färsen i en bunke.
  2. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Hacka koriandern fint, men spara lite hel koriander till garneringen. Dela, kärna ur och hacka chilin fint.
  3. Blanda färsen med fisksåsen. Vänd ner salladslök, koriander, chili och limeskal.
  4. Forma färsen till ca 10 kakor.
  5. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Stek fiskkakorna tills de är genomstekta, ca 3 minuter på varje sida och håll dem varma.
  6. Skär gurkan i små tärningar. Blanda gurkan med chilisåsen.
  7. Lägg kakorna på ett serveringsfat. Garnera med den sparade koriandern och limeklyftor. Servera med chili-och gurksåsen och sojan.

 

Receptet är taget från mittkok.expressen.se

Foto: Eva Hildén

Dela med sig: