Couscoussallad med kyckling och pumpafrön | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Couscoussallad med kyckling och pumpafrön

Couscoussallad med kyckling och pumpafrön

Det här receptet är både gott, enkelt och snabblagat! Marinera kycklingen i en marinad av citronskal, sambal oelek och honung. Stek den i lite olivolja och blanda med frästa grönsaker och nykokt couscous. Vänd ner ruccola, strö över rostade pumpafrön och servera med en klick svalkande yoghurt.

Publicerade: jul 10, 2019
Dela med sig:

4 portioner 

Ingredienser

  • 4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 1 citron
  • 1 1/2 msk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.

Riv skalet och pressa saften ur citronen.

Blanda citronskalet med sambal oelek och honung till en marinad. Låt kycklingen ligga i marinaden minst 5 minuter.

Starta timer

Hetta upp en stekpanna och rosta pumpafröna gyllenbruna tillsammans med lite salt.

Skiva zucchinin. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och strimla löken. Fräs grönsakerna i hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en stor skål.

Stek kycklingen i resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Blanda den med grönsaker och couscous. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Vänd ner ruccola och strö över pumpafröna. Servera med en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Receptet är taget från Ica.se 

Dela med sig: